Omáčka je tekutina podávaná k jedlu alebo používaná pri jeho príprave. Omáčky sa nekonzumujú samostatne, dodávajú totiž pokrmu arómu, vlhkosť a vzhľad. Latinsky sa povie omáčka salsus (znamená osolený), z čoho je odvodené toto slovo v mnoho jazykoch, napr. vo francúzštine a v angličtine. Jedna zo základných omáčok je bešamel. Omáčka ku šalátu sa volá dresing.
čítajte viac o Omáčka
Encyklopédia: ROBOTA.SK > Potravinárstvo > Potraviny >
Príbuzné výrazy:
Abegin
Arašidové maslo
Biopotravina
Džem
E číslo
Fair Trade
Fašírka
Kakao
Kakaové maslo
Kašrut
Kečup
Kompót
Mäso
Múka
Olej (všeobecne)
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.