alebo nájdi dovolenku:

Robota.sk Za lepším zamestnaním.



Hľadať zamestnanie pre fulltextom

Podpecník

Podpecník je druh chlebového posúcha, ktorý sa pripravuje z klasického kysnutého chlebového cesta, ktoré je ochutené bryndzou, cibuľou, cesnakom, slaninou, klobásou, oškvarkami, posypané rascou, alebo bylinkami, je možné ho pripraviť i na sladko – s lekvárom, orechami, alebo tvarohom. Pri pečení sa používa dobová pec vyrobená z hliny. Teplotu 250° až 300° Celzia zabezpečí používanie agátového, alebo iného tvrdého dreva. Zvonový tvar pece zabezpečuje plynulé a rovnomerné prúdenie horúceho vzduchu, ktorý obteká steny pece a prúdi do komína. Chlebové cesto tak nasiakne príjemnú arómu dreva.

čítajte viac o Podpecník

Encyklopédia: ROBOTA.SK > Gastronómia > Gastronomické výhonky >

Nápojové výhonky


Príbuzné výrazy:


Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.