alebo nájdi dovolenku:

Robota.sk Za lepším zamestnaním.



Hľadať zamestnanie pre fulltextom

Tatárska omáčka

Tatárska omáčka je rozriedená majonéza, do ktorej sa pridáva korenie a zelenina, najčastejšie na drobno nakrájané sterilizované uhorky a papričky. Dochucuje sa octom a horčicou, môže obsahovať dodatočne pridaný olej a ďalšie prísady. Hodí sa ako príloha, resp. dochucovadlo k mnohým pokrmom, hlavne vyprážaným. Na tieto účely je vhodnejšia ako majonéza, pretože je redšia. To je spoločne s chuťovými vlastnosťami hlavný dôvod jej výroby.

čítajte viac o Tatárska omáčka

Encyklopédia: ROBOTA.SK > Potravinárstvo > Potraviny >

Údeniny
Chlieb a pečivo
Farbivá
Jedlá
Kakao
Koreniny

Mäso
Ovocné potraviny
Potravinárske farbivá
Potravinárske zoznamy

Potravinové doplnky
Výrobky zo sóje


Príbuzné výrazy:


Text je dostupný za podmienok Creative Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky použitia.