Hľadať zamestnanie pre fulltextom
Tatárska omáčka je rozriedená majonéza, do ktorej sa pridáva korenie a zelenina, najčastejšie na drobno nakrájané sterilizované uhorky a papričky. Dochucuje sa octom a horčicou, môže obsahovať dodatočne pridaný olej a ďalšie prísady. Hodí sa ako príloha, resp. dochucovadlo k mnohým pokrmom, hlavne vyprážaným. Na tieto účely je vhodnejšia ako majonéza, pretože je redšia. To je spoločne s chuťovými vlastnosťami hlavný dôvod jej výroby.
čítajte viac o Tatárska omáčka
Encyklopédia: ROBOTA.SK > Potravinárstvo > Potraviny >
Príbuzné výrazy:
Abegin
Arašidové maslo
Biopotravina
Džem
E číslo
Fair Trade
Fašírka
Kakao
Kakaové maslo
Kašrut
Kečup
Kompót
Mäso
Múka
Olej (všeobecne)
Text je dostupný za podmienok Creative
Commons Attribution/Share-Alike License 3.0 Unported; prípadne za ďalších
podmienok.
Podrobnejšie informácie nájdete na stránke Podmienky
použitia.